Project

Terug

2018 – 100 computers voor Malawi

100 Computers naar Malawi

Wij hebben een compleet set, bestaande uit: PC, monitor, toetsenbord en muis uitgeleverd aan een school én ziekenhuis in de plaats Mulanje.

Terwijl het aantal inschrijvingen van het basisonderwijs in Malawi is redelijk hoog, namelijk 97,5%.  Hierbij staat men op plaats 44 van de wereld. De kwaliteit van het onderwijs is ver beneden de maat, men komt uit op plaats 134. Dit geeft aan dat verbetering nodig is. De inschrijving voor het secundair onderwijs is aanzienlijk minder, namelijk 43,4%. De kwaliteit van het middelbaar onderwijs komt uit op plaats 120. Het aantal inschrijvingen voor hoger onderwijs is slechts 0,8%. Om de kwaliteit te verbeteren, vinden wij het van groot belang dat leerlingen de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen met basis computervaardigheden.

Stichting Vrienden voor Afrika heeft goede contacten met de Mulanje Secondairy School en heeft in overleg met de directie besloten computers inclusief alle benodigdheden aan te schaffen, om bij te dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. De school had in de oude situatie in totaal een zestal verouderde Pc’s waar in totaal 500 leerlingen op moeten gaan werken, dit was onwerkbaar. Met de aanvulling van deze Pc’s kan de school verder.

In samenwerking met Stichting Harrie van den Brekel hebben wij het transport naar Malawi in gang gezet. De computers zijn inmiddels geinstalleerd en in gebruik genomen door Green Malata, de Mulanje Secondairy School en het Mulanje Mission Hospital.

 

 

 


Top