Project

Terug

2009-2016 – Tien gezondheidsposten

10 gezondheidsposten

In 2009 en 2010 is er een aanvraag gedaan bij Impulsis voor de bouw van 10 gezondheidsposten. De gezondheidsposten zijn gevestigd in een uitgestrekt gebied in het zuiden van Malawi. Deze gezondheidsposten zijn onderdeel van het Mulanje Mission Hospital en hebben meerdere functies. Er worden trainingen gegeven aan vrouwen over gezinsplanning en hygiëne voorschriften, daarnaast krijgen de zwangere vrouwen en jonge kinderen hier de controles en inentingen. De 10 gezondheidsposten zijn: Nachiwale, Khaya, Salamba, Ngolewera, Misithe, Misanja, Dumela, Chibanthi, Luwanje, Piet Veerman

Piet Veerman post

Solarpomp bij gezondheidspost

Bij elke gezondheidspost is een waterpomp geplaatst om de post te voorzien van schoon drinkwater. Bij de Piet Veerman post is begin 2017 een solarpomp geplaatst. Dit houdt in dat het water uit de grond met een motor, die op zonne-energie draait omhoog gepomp wordt. Het water wordt opgeslagen in een waterreservoir, zodat de gezondheidspost direct voorzien wordt van schoon drinkwater.

Fietsambulance

Elke gezondheidspost heeft een fietsambulance. De mensen in de dorpen moeten vaak kilometers afleggen om het ziekenhuis te bereiken. Door het gebruiken van een fietsambulance kunnen ook de vrouwen en kinderen die te zwak zijn om te lopen het ziekenhuis bereiken.

Zie hier de locatie van de Solar Pomp


Top