2017: 15 nieuwe Waterpompen

 15 nieuwe waterpompen

Update 01-12-2017

Inmiddels zijn er 13 pompen opgeleverd en moeten er nog twee waterpompen geslagen gaan worden. Echter wegens eerdere ‘droog’boringen, is er een financieel gat ontstaan. Helpt u mee?

Mei 2017

Als Stichting zetten wij ons in de mensen in Malawi te voorzien in de eerste levensbehoeften. De afgelopen jaren heeft de Stichting in samenwerking met sponsoren en instanties 10 waterpompen opgeleverd. In 2017 willen wij er nog eens 15 gaan plaatsen.

Opening waterpomp Mangochi

Opening waterpomp Mangochi

VN: Honger dreigt voor 14 miljoen mensen in Afrika

De afgelopen jaren hebben wij middels steun van u en vele anderen 10 waterpompen opgeleverd.

dsc03101

Bestuursleden van de stichting testen waterpomp

We gaan door!

De noodtoestand in Afrika is schrijnend, de VN is begin maart 2017 bij elkaar gekomen omdat er op het continent Afrika 20 miljoen mensen op de afgrond van de dood leven door extreem voedseltekort. De Nederlandse Overheid heeft 2 miljoen beschikbaar gesteld.

Met 15 waterpompen krijgen 7560 mensen direct toegang tot schoon drinkwater. Ziektes krijgen hierdoor minder kans zich te verspreiden en vrouwen hoeven geen lange afstanden meer af te leggen om water op te halen. Steun dit project. Elke bijdrage is welkom!

Stichting Vrienden voor Afrika heeft besloten om nog eens 15 waterpompen te willen gaan neerzetten. Hiervoor hebben wij en zij uw geld hard nodig. 1 waterpomp kost in totaal € 4.500 hiermee kunnen 1000 mensen voorzien worden van vers drinkwater. Wij hebben besloten dat meerdere dorpen rondom Mulanje uit te rusten met deze waterpomp. Wegens de zeer slecht begaanbare wegen is het niet mogelijk te ‘buurten’ bij andere dorpen. Een eigen watervoorziening is het uitgangspunt. Wij hebben uw hulp daarom hard nodig.

Boor gereed gemaakt Dilboor instellen

Waterpomp project

Waterpompen!Een bijzonder project waar nu ongeveer 3.000 Malawianen al mee geholpen zijn! 9 pompen zijn in gebruik genomen!! Geen uren meer lopen voor gezond water.Dit filmpje laat het boorproces zien en de impact op de gemeenschap wordt duidelijk. Uw bijdrage aan dit project is nog steeds meer dan welkom! U kunt doneren via www.vriendenvoorafrika.nl

Geplaatst door Vrienden voor Afrika op zondag 8 oktober 2017

 

Top