2018: Computers voor Malawi

150 computers voor Malawi

Als stichting zijn wij volledig afhankelijk van hulp en donaties. Dankzij ons netwerk van sponsoren kunnen wij momenteel 150 monitoren gaan verschepen. Echter, een monitor alleen heeft geen enkele meerwaarde. Om deze reden willen wij als stichting een nieuwe actie opzetten, waarin wij een compleet set, bestaande uit: PC, monitor, toetsenbord en muis compleet willen gaan uitleveren aan een middelbare school, universiteit én ziekenhuis.

Afgeschreven?

 In Nederland en België hebben afgeschreven computers weinig waarde, maar in Malawi kan de levensduur met enkele jaren worden verlengd. Voor de kinderen op de no-fee scholen is dit van onschatbare waarde en heeft dit een blijvende positieve impact in hun levens en op dat van hun families. Daarom vragen wij bedrijven hun afgeschreven computers en hardware aan  Vrienden voor Afrika te doneren, zodat wij deze computers een 2e leven kunnen geven!

Computers doneren?

Mocht u als bedrijf op het punt staan een investering te gaan doen in nieuwe fysieke werkplekken, neem dan even contact op met ons! Wellicht dat uw gebruikte computers van onschatbare waarde zijn voor Malawi.

 Financieel steunen?

Voelt u zich betrokken bij deze actie, maar kunt u geen computer doneren, geen enkel probleem.

Als stichting proberen wij duurzaam te handelen en streven daarom ook naar de herinzet van gebruikte Pc’s. De term ‘refurbished‘ komt steeds vaker voor. Met ‘refurbished‘ worden producten verstaan die eerder ‘gebruikt’ zijn geweest en dankzij een opknapbeurt weer als nieuw zijn. De kosten voor een goed te gebruiken refurbished PC zijn € 100,00 per stuk.

Wat kunnen wij gebruiken?

Eigenlijk alle oude ICT-middelen. Denk hierbij aan:

  • PC’s / computers
  • Laptops
  • Toetsenborden
  • Muizen

Particulieren computers zijn niet bruikbaar, omdat alle computers voorzien gaan worden van uniforme software en drivers. Om deze reden vragen wij nadrukkelijk om partijen van minimaal 5 computers.

Wanneer worden deze Pc’s opgestuurd?

De gesprekken met Mulanje Mission Hospital en Green Malata zijn voltooid. De eerst volgende verzending vind waarschijnlijk plaats in de maand augustus. Er wordt dan een container gevuld met 100 PC’s en 150 monitoren. Deze komen aan in Blantyre waar de goederen worden ingeklaard en opgehaald.

Top