2018: Computers voor Malawi

100 computers voor Malawi

Als stichting zijn wij volledig afhankelijk van hulp en donaties. Dankzij ons netwerk van sponsoren kunnen wij momenteel 100 refurbished pc’s gaan verschepen.  Wij gaan een compleet set, bestaande uit: PC, monitor, toetsenbord en muis uitleveren aan een basis-, middelbare school én ziekenhuis.

Terwijl het aantal inschrijvingen van het basisonderwijs in Malawi is redelijk hoog, namelijk 97,5%.  Hierbij staat men op plaats 44 van de wereld. De kwaliteit van het onderwijs is ver beneden de maat, men komt uit op plaats 134. Dit geeft aan dat verbetering nodig is. De inschrijving voor het secundair onderwijs is aanzienlijk minder, namelijk 43,4%. De kwaliteit van het middelbaar onderwijs komt uit op plaats 120. Het aantal inschrijvingen voor hoger onderwijs is slechts 0,8%. Om de kwaliteit te verbeteren, vinden wij het van groot belang dat leerlingen de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen met basis computervaardigheden.

In samenwerking met Stichting Harrie van den Brekel hebben wij het transport naar Malawi in gang gezet. Momenteel is er een zeecontainer gevuld met 100 nieuw te gebruiken werkplekken ter bevordering van het onderwijs in Malawi.

Top